Gratis it-opleiding voor nieuwkomers

Studenten

HackYourFuture Belgium is de naam van een gratis online opleiding van acht maanden voor nieuwkomers. De organisatoren mikken met name op vrouwelijke deelnemers.

Januari is typisch een maand waarin vele opleidingen opnieuw van start gaan. En dat geldt dus ook voor HackYourFuture Belgium, een initiatief waar onder meer Microsoft en VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling) partner voor zijn. 

HackYourFuture is bedoeld voor mensen met een beperkte toegang tot verder onderwijs of de arbeidsmarkt in België. Het richt zich op nieuwkomers die carrière willen maken in (web)ontwikkeling. Onder meer javascript, node.js, react, html, css en databases staan op het programma.

Laptop voorzien

Door coronapandemie moet de organisatie, net als vele andere opleidingsinstanties, hun aanpak omgooien naar een (voornamelijk) online formule. Zo wordt er een laptop voorzien voor studenten die geen eigen laptop hebben.

Het programma van acht maanden wordt verdeeld in  veertien modules. De opleiding vindt elke zondag plaats in BeCentral (Brussel) of online. Tijdens de week is er online zelfstudie en peer learning, waar wekelijks dertig uur voor moet worden gereserveerd. Na het programma, nemen de studenten deel aan een bootcamp van vier weken en werken ze aan een project bij een partner. 

Vrouwen welkom

Het initiatief HackYourFuture loopt al een tijdje en kon, volgens de organisatoren, al meer dan tachtig mensen opleiden in België en meer dan tweehonderd wereldwijd. ‘In België vond en behield meer dan 70 procent een job als ontwikkelaar’, klinkt het bij de organisatoren.  

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot 31 januari. Een technische achtergrond is niet vereist, maar wel een basiskennis van het Engels. Volgens de baseline in de oproep worden vrouwen ‘sterk aangemoedigd om zich aan te melden.’  De lessen zelf gaan in maart 2021 van start.

Meer info op  https://hackyourfuture.be/

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-25T17:59:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.