Telenet op vingers getikt door privacywaakhond GBA

Een doolhof. Zo omschrijft Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) de informatiearchitectuur op de website van Telenet. De privacytoezichthouder geeft het telecommunicatiebedrijf een berisping wegens inbreuk op het recht van bezwaar inzake direct marketing.

De GBA geeft de berisping in het verslag dat het recent publiceerde. De aanleiding was een e-mail die de GBA van een Telenet-klant ontving. 

Daaruit bleek dat de klant moeilijkheden ondervond om op de Telenet-website informatie te vinden over zijn recht van bezwaar tegen direct marketing en de manier om dit recht uit te oefenen.

Doolhof

De GBA heeft begrip voor de bezwaren van de klant en stelt in zijn verslag dat het niet alleen gaat om de naleving van het recht van bezwaar, maar onder meer ook op de informatieplicht en de plicht om de uitoefening van de rechten mogelijk te maken.

Over de Telenet-website is het GBA-advies alvast duidelijk: ‘De constructie van de informatie zit in de vorm van een doolhof waarin de betrokkene geen vlotte toegang kan krijgen tot de informatie.’ Toch krijgt Telenet voor dit alles enkel een berisping en geen boete. Dat is opvallend. Zo kreeg Proximus voor een vergelijkbaar vergrijp een boete van 50.000 euro van de GBA, om ook nadien andere boetes te ontvangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-19T11:03:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.