Groei Coolblue België valt flink terug

Na een sterk 2020 vertraagde de groei van Coolblue in België vorig jaar danig. Al blijft de Nederlandse webwinkel wel investeren in ons land.

De omzet van Coolblue België nam vorig jaar met 1,6 procent toe tot 580 miljoen euro. Dat is een pover resultaat in vergelijking met 2020. Toen groeide de Belgische omzet nog met de helft. ‘2020 was een erg sterk jaar in België. De e-commercemarkt werd fors groter door de lockdowns, waarbij consumenten massaal online gingen. Dat effect was er niet in 2021, waardoor de Belgische e-commercemarkt kromp’, vertelt topman Pieter Zwart in De Tijd.

Al benadrukt Zwart dat zijn bedrijf groeide in België en marktaandeel won. De groepsomzet steeg wel met achttien procent naar 2,3 miljard euro, maar dat was vooral te danken aan de resultaten in Nederland.

Winkels

Toch blijft Coolblue investeren in België. Zo plant het om dit jaar minstens een nieuwe fysieke vestiging te openen en een depot van waaruit producten naar klanten gaan. Op dit moment beschikt Coolblue over zes winkels en twee depots in ons land.

Het bedrijf denkt dit jaar honderd nieuwe Belgische jobs te scheppen. Vandaag werken al 750 Belgen voor het Nederlandse bedrijf. Van de beursgang die het bedrijf een jaar geleden aankondigde, en nadien afvoerde, lijkt voorlopig evenwel geen sprake meer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-18T12:11:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.