Orange komt met Eco-rating voor smartphones

Orange

Orange Belgium voert een Eco-rating door voor smartphones. Het bedrijf doet dat via een nieuw wereldwijd programma, getiteld Re.

De stap is een gezamenlijk initiatief van Deutsche Telekom, Orange, Telefónica, Telia Company en Vodafone. Volgens Orange is het de eerste operator in België die een dergelijke rating voor toestellen doorvoert.

De Eco-rating, die Orange Belgium geleidelijk zal invoeren, moet consumenten helpen bij het identificeren en vergelijken van de duurzaamste smartphones. Tegelijk moet het ook fabrikanten aanmoedigen de milieu-impact van hun toestellen te beperken.

Na een grondige analyse krijgt elke mobiele telefoon een algemene rating, een score van 1 tot 100 die zegt hoe milieubewust een toestel tijdens zijn volledige levensduur is. Het label legt de nadruk op vijf belangrijke aspecten over de duurzaamheid van mobiele toestellen: duurzaamheid, herstelbaarheid, recycleerbaarheid, klimaatefficiëntie en hulpbronnenefficiëntie.

Tegelijk lanceert Orange Belgium een nieuw programma dat de verschillende initiatieven bundelt: Re, voor Reparatie, Refurbished, Recyclage en Retour (ook bekend als het BuyBack-programma). Doordat Orange Belgium in 2021 naar eigen zeggen intensiever heeft gecommuniceerd over het programma zamelde het vorig jaar meer dan 22.000 toestellen in, bijna drie keer zoveel als in 2020.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-07T12:07:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.