Mijn Burgerprofiel winnaar Digital Society Awards

Winnaar awards

Vlaanderen Digitaal heeft de hoofdvogel afgeschoten op de Digital Society Awards in Tervuren. Het won ook de prijs voor het gebruiksvriendelijkste platform.

Vlaanderen Digitaal onder leiding van administrateur-generaal Barbara Van Den Haute is de grote winnaar geworden van wat voorheen de Egov Awards heette. Voor een zaal met zo’n tweehonderd gasten werd Mijn Burgerprofiel uitgeroepen tot Beste Project. Het platform verzamelt officieel gegevens en overheidsdata gelinkt aan iedere burger. Die krijgt op die manier makkelijk toegang tot zijn persoonlijke data onder het adagio ‘no wrong door’. Gelijke welke ‘deur’ kan je betreden, je komt altijd terecht bij de gegevens die je wilt opvragen. Als er wat verandert, krijg de burger ook een seintje.

Het Agentschap Wegen en Verkeer viel twee keer in de prijzen: Beste Smart City Project en Beste Innovatie. Met de 'uitrol intelligente verkeersinstallaties mobilidata en BIM’ springen verkeerslichten automatisch op groen als er een ziekenwagen aan komt rijden.    

De trofee voor Beste Rendabiliteit ging naar Crossborder van de Fod Justitie waarbij informatie over verkeersboetes uitgewisseld worden tussen de Europese lidstaten.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid won de prijs voor het project voor Beste Samenwerking met ‘grootschalige adoptietrajecten in het kader van de Covid-19-acties’. 

De award voor Duurzaamste Project ging verrassend naar de gemeente Bertrix in de Ardeense provincie met het platform Serious Game Zero Déchet, bedoeld voor een circulaire aanpak van het klimaat.

    

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-18T11:27:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.