Intel lanceert chip voor duurzame mining bitcoins

Intel komt met een Blockscale Asic, een applicatie-specifieke geïntegreerde schakeling die energie-efficiënte hashing voor proof-of-work consensus-netwerken mogelijk maakt. De chipfabrikant maakte gisteren de details hierover bekend.

Volgens Intel blijft het momentum rond blockchain groeien. Het maakt gedecentraliseerde en gedistribueerde computing mogelijk. Innovatieve bedrijfsmodellen krijgen hierdoor een kans. Daarom levert Intel oplossingen die een balans kunnen bieden tussen hashing-doorvoer en energie-efficiëntie.

Hash-codes verfijnen een zoekopdracht. Ze genereren een index waarin een waarde wordt opgeslagen. Een algoritme wordt gebruikt om objectgegevens toe te wijzen aan een representatieve integerwaarde

Intel ziet het rekenwerk voor blockchains die gebruikmaken van consensus-mechanismen op basis van proof-of-work, snel groeien. Dit kost veel energie, waardoor de behoefte is ontstaan aan zuiniger rekentechnieken. Intel Blockscale Asic moet bedrijven die bitcoins ‘mining’, helpen duurzamer te worden. 
De chipfabrikant verwacht in het derde kwartaal van dit jaar met de eerste leveringen te beginnen. Een aantal bedrijven waaronder Argo Blockchain, Block Inc., Hive Blockchain Technologies en Griid Infrastructure gaat nieuwe systemen op basis van deze nieuwe Asic bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-05T10:35:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.