Russische hackers claimen aanval op Europees Parlement

Een pro-Kremlin hackersgroep heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een massale denial of service-aanval (ddos) op de website van het Europees Parlement. Dit gebeurde vandaag kort nadat dit parlement Rusland had aangewezen als staats-sponsor van terrorisme.

De voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, zei in een tweet dat Russische hackers een geavanceerde cyberaanval hadden uitgevoerd. Ze voegde eraan toe dat it-experts van het parlement de aanval hebben afgeweerd en de systemen hebben beschermd. Metsola: ‘Mijn reactie is #SlavaUkraini.' Dit betekent ‘glorie voor Oekraïne’. 

De resolutie waarin Rusland als staats-sponsor van terrorisme wordt bestempeld, heeft overigens een symbolische betekenis. Directe maatregelen vloeien er niet uit voort. Het Europees Parlement wil ermee zeggen dat de Russische raketaanvallen op burgerdoelen zoals ziekenhuizen en scholen een flagrante schending betekenen van het internationale recht.

Overigens nam het EP gisteren nog wetgeving aan die ervoor moet zorgen dat de kritieke infrastructuur in de hele EU beter wordt beschermd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-24T10:41:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.