FBI pakt brein achter BreachForums op

De FBI heeft het brein achter BreachForums, een online-marktplaats voor gehackte data, in de kraag gevat. De 20-jarige man uit New York, die onder het alias Pompompurin bekendstaat, heeft bekend de eigenaar en beheerder van deze beruchte dataleksite te zijn.

Op BreachForums werden op grote schaal persoonlijke gegevens afkomstig uit gestolen databanken verhandeld. Toen de politie een jaar geleden de beruchte site RaidForums oprolde, nam BreachForum de fakkel over. Ook de onlangs opgepakte Nederlandse hackersgroep, waarvan de hoofdverdachte actief lid van de ethische hackersclub DIVD was, wordt ervan verdacht via RaidForums gehackte data te verhandelen.

De FBI denkt met Pompompurin een belangrijke cybercrimineel te pakken te hebben. Ondanks zijn jonge leeftijd wordt de man van een serie grote hacks verdacht waaronder meerdere aanvallen op de FBI. Pompompurin eiste in 2021 de verantwoordelijkheid op voor een inbraak in de mailsystemen van de FBI. Zo kon hij honderden valse cybersecurity-alarmen verspreiden. De man wordt vrijdag voorgeleid. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-21T10:00:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.