Gebrek tech-vaardigheden bottleneck voor CIO’s

De grootste bottleneck voor cio’s is het gebrek aan technologische vaardigheden bij de medewerkers. 65 procent van de cio's meent dat zijn organisatie door een gebrek aan getalenteerde medewerkers niet in staat zal zijn de veranderingen bij te houden. Dat is een toename van 10 procent in een jaar tijd. Zo blijkt uit de CIO Survey 2016 van dienstverlener KPMG en wervingsbureau Harvey Nash.

Het onderzoek toont aan dat 65 procent van de cio’s meent dat zijn medewerkers de technologische veranderingen niet bij kunnen houden. Data-analyse is met 39 procent voor het tweede jaar op rij de meest gegeerde vaardigheid. In vergelijking met vorig jaar is de vraag naar digitale vaardigheden het sterkst toegenomen, met 21 procent, en die naar competenties op het vlak van beveiliging met 17 procent. Volgens het onderzoek zijn ondernemingen vooral op zoek naar de nieuwere vaardigheden in het digitale domein en in it-strategie.

Nieuwe rol

Daarnaast toont het onderzoek aan dat de functie van de cio in belang toeneemt. Ondertussen rapporteert 34 procent van de cio’s rechtstreeks aan de ceo. Dit is goed voor een stijging van 10 procent ten opzichte van vorig jaar.

Ceo’s spitsen de aandacht meer toe op it-projecten die geld opbrengen (63 procent) dan op projecten die geld besparen (37 procent). Een aantal van de traditionele topprioriteiten van cio's boetten zelfs de voorbije vier jaar het sterkst aan belang in. Het verhogen van de operationele efficiëntie ging er met 16 procent op achteruit, en het leveren van stabiele it-prestaties met 27 procent.

CIO's in België:

  • 60 procent van de Belgische it-leidinggevenden heeft nu hogere budgetten ter beschikking dan in het voorgaande jaar. Het wereldwijde gemiddelde bedraagt 45 procent.
  • 55 procent van de Belgische it-leidinggevenden plant hogere outsourcingkosten. Het wereldwijde gemiddelde bedraagt 50 procent.
  • 13 procent van de Belgische it-leidinggevenden kreeg vorig jaar een loonsverhoging. Dat is het laagste aantal wereldwijd; het wereldwijde gemiddelde bedraagt 34 procent.
  • 2 procent van de Belgische respondenten zijn vrouwen. Dat is het laagste aantal wereldwijd; het wereldwijde gemiddelde bedraagt 11 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dan is het tijd dat er tijd en moeite word gestoken in mbo'ers ict wanneer deze gemotiveerd zijn om die de vaardigheden te leren.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-27T11:55:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.