Stabiplan opent nieuwe vestiging in Duitsland

Duitsland

Stabiplan, leverancier van 3D-designsoftware en aanbieder van Stabicad, opent een vestiging in Duitsland. Het bedrijf is nu actief in de hele DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Het bedrijf springt met het kantoor in op nieuwe Duitse regelgeving die in 2020 ingaat. Deze bepaalt dat bedrijven moeten samenwerken door middel van een 3D-model.

'Door middel van deze nieuwe vestiging kunnen wij onze Duitse klanten optimaal van dienst zijn', meent Gijs Willem Sloof, algemeen directeur van Stabiplan. 'Onze softwareoplossingen zijn een goede manier om gebruik te maken van de kracht van Autodesk-platformen voor MEP.' MEP is de afkorting voor 'mechanical, electrical and plumbing', wat staat voor mechaniek, elektriciteit en sanitair

Bovendien heeft de Duitse overheid aangegeven het Bouw Informatie Model (BIM) leidend te willen maken binnen de gebouwinstallatiesector, zoals aangekondigd in het BIM-stappenplan dat door het kabinet werd aangenomen. Vanaf 2020 eist de Duitse overheid van bedrijven samen te werken door middel van een 3D-model. Tot die tijd wordt BIM gefaseerd ingevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-11T11:50:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.