Managed hosting door True

Didier Ongena nieuwe directeur Microsoft Belux

 

Didier Ongena, Microsoft Belux general manager

Microsoft heeft Didier Ongena aangesteld als general manager van zijn Belgische-Luxemburgse entiteit. Daarmee kiest het technologiebedrijf voor een manager uit eigen rangen: Ongena werkt al veertien jaar voor Microsoft, waarvan de laatste jaren in Europese topfuncties.

Als nieuwe general manager wil Didier Ongena inzetten op drie thema’s: het partnernetwerk in de BeLux verder versterken; Belgische en Luxemburgse kmo’s helpen op hun weg naar de cloud; en artificiële intelligentie introduceren bij bedrijven. Ongena neemt op 8 januari zijn nieuwe rol op.

Didier Ongena is momenteel de commerciële directeur van de West-Europese afdeling voor kmo’s en partners, in Parijs. Daarvoor was hij general manager van Microsoft Advertising & Online. Ongenas carrière bij Microsoft startte echter in Brussel. Voor Microsoft BeLux was hij onder meer directeur publieke sector en leidde hij ook de verkoop in de onderwijs-, de zorg- en de communicatiesector.

‘Het is voor mij fantastisch om terug te zijn waar het in 2003 allemaal begon’, zegt Ongena. ‘De Belgische vestiging is sindsdien heel sterk gegroeid, en niet alleen commercieel. Ik kijk er enorm naar uit om verder te bouwen op die sterke fundamenten. Meer dan ooit zoeken klanten en partners onze hulp om hun digitale toekomst uit te tekenen. Als onze Belgische en Luxemburgse klanten en partners verder blijven innoveren met technologieën zoals artificiële intelligentie en het potentieel van public cloud en data verder benutten met aandacht voor privacy en security, kunnen ze hun concurrentiepositie verbeteren - ook op wereldschaal.’

Na het halen van een master handelsingenieur aan de Solvay Business School, werkte Ongena bij consultancybedrijven Arthur Andersen en Deloitte. In 2003 trad hij in dienst bij Microsoft. Hij woont in Brussel en heeft twee kinderen. Ongena volgt Michael Beal op die bijna vier jaar aan het hoofd stond van de Belgisch-Luxemburgse afdeling. Beal gaat naar de VS waar hij general manager wordt van Global Field & Partner Learning, de nieuwe opleidingstak van Microsoft in Redmond. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6257169). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.