Luuk Slaats leidt end user-tak Infotheek Group

Groep benoemt Brian Speelman tot cdo

Luuk Slaats, managing director van de end user-divisie bij Infotheek Group

Luuk Slaats

Luuk Slaats, commercieel directeur van Scholten Awater, is per 1 januari 2018 benoemd tot algemeen directeur (managing director) van de end user-divisie van de Infotheek Group uit Leiden. Daarnaast is Brian Speelman, voormalig ceo van Centralpoint.nl, aangesteld als chief digital officer (cdo).

Slaats (42) vervult sinds 2000 diverse management- en directierollen bij de Infotheek Group. Zijn meest recente rol was commercieel directeur van Scholten Awater. Nu gaat hij aan de slag als managing director van de end user-divisie van de groep.

Slaats ziet het delen van kennis over alle it-middelen en -oplossingen voor de b2b-markt als prioriteit. ‘Dit doen we in combinatie met drie behoeften van onze klanten: it-diensten, circulaire it en e-commerce-oplossingen.’

Brian Speelman, chief digital officer (cdo) bij Infotheek Group

Ook benoemt Infotheek Group een nieuwe chief digital officer. Het betreft Brian Speelman (50), die stopt als ceo van Centralpoint.nl. Het is zijn taak om de end user-organisatie en distributie-divisie digitaal te transformeren.

‘Mijn uiteindelijke doel is dat alle producten en diensten online kunnen worden afgenomen en dat alle afdelingen digitaal met elkaar samenwerken’, vertelt de nieuwe cdo. ‘Prioriteiten voor 2018 zijn onder meer een verbeterde internationale webshop voor de distributiedivisie. Daarnaast ontwikkelen wij een trade-in-portaal voor alle klanten van Infotheek Group. Dit stelt onze klanten in staat om gemakkelijker producten terug te verkopen. Dit gebeurt in samenwerking met de directies van zowel de end user-organisatie als de distributie divisie.’

Slaats en Speelman treden toe tot de board van de Infotheek Group en rapporteren aan de ceo. Tot uiterlijk 1 april 2018 is dit ceo Jordy Kool, die zijn aftreden in november 2017 aankondigde. De zoektocht naar zijn vervanger is gestart. In een exclusief interview met Computable blikt Kool terug op zijn tijd bij het bedrijf. Daarnaast schetste hij de contouren van waar zijn opvolger aan moet voldoen: hij of zij moet op strategisch en tactisch-operationeel niveau sterk zijn.

Infotheek Group

Infotheek Group, opgericht in 1991, bestaat uit meerdere labels, opgesplitst in end user- en distributieactiviteiten. Beide divisies hebben en eigen directeur en focus. De eindgebruikerstak bestaat uit de merken Infotheek, Scholten Awater en Centralpoint.nl. De distributie-divisie voert de merken Xeptor IT Distribution, FlexIT Rent, netwerk distributeur GHS en Added Dimension.

De distributie-tak staat sinds december 2017 onder leiding van Stephan Derksen (43). Die managing director is sinds 2012 aan boord bij de groep. Zijn laatste functie was directeur Strategie en M&A. Vanuit die rol was hij verantwoordelijk voor de overnames van Infotheek Group.

Infotheek Group heeft ruim negenhonderd medewerkers in dienst, verspreid over zo’n twintig vestigingen in Europa. Het bedrijf kende om 2017 een omzet van bijna 750 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-09T11:03:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.