Simac verwacht winstgevend jaar ondanks corona

Ict-integrator Simac verwacht opnieuw een stabiel en winstgevend jaar voor het boekjaar van 2020. Ceo Eric van Schagen blijft optimistisch ondanks de verslechterde algemene vooruitzichten als gevolg van het coronavirus en de geopolitieke verhoudingen.

De hoogte van het rendement is echter lastig in te schatten, stelt hij tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers over 2019. Simac heeft volgens Van Schagen een stevige basis met langjarige contracten en prima financiële positie. Verder wijst hij op de bedrijfscultuur waarin integriteit en loyaliteit vooropstaan.

2019 was voor Simac een succesvol jaar. De omzet steeg met zes procent van 259 miljoen euro naar 276 miljoen euro. Deze stijging was nagenoeg geheel autonoom. Het bedrijfsresultaat eindigde op 11,2 miljoen euro. De nettowinst over 2019 kwam uit op zeven miljoen euro waardoor de positieve kaspositie verder is versterkt.

Van Schagen spreekt zijn tevredenheid over het bedrijfsresultaat, hoewel het lager was dan in 2018. 'Dit komt omdat we veel hebben geïnvesteerd in nieuwe technologie, onder andere in cloud services, in twee dienstencentra voor performance management en security en in diverse softwareoplossingen.' Ook in Smart Solutions wordt voortdurend geïnvesteerd. 'Deze ontwikkelingen worden direct in de kosten genomen. De verwachting echter is dat zij op termijn voor extra meerjarige inkomsten voor Simac zorgen.'

De Belgische it-bedrijven van Simac lopen goed. Ook de dochters in Luxemburg, Tsjechië en Frankrijk zetten de goede resultaten voort. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-17T11:40:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.