Resultaten Ctac vallen iets hoger uit

Geld groei financieel

Ctac heeft zijn omzet over het eerste halfjaar op peil weten te houden. Ondanks Covid-19 werd een licht hoger resultaat geboekt. De netto-omzet stijgt met 2,7 procent naar € 42,5 miljoen door acquisitie van Purple Square (consultancy). Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen neemt toe met 9,4 procent naar € 3,5 miljoen. Dit bedrag is inclusief € 0,8 miljoen aan herstructureringslasten. Het nettoresultaat stijgt licht naar € 0,6 miljoen.

De business & cloud integrator uit Den Bosch verwacht bijzondere omstandigheden voorbehouden een hogere bruto-winst (ebitda) te realiseren over 2020 bij een iets hogere omzet. De omvang en kwaliteit van de orderportefeuille rechtvaardigen deze prognose.

Ceo Henny Hilgerdenaar prijst de inzet van zijn medewerkers die veelal vanuit huis moeten werken. De resourcing en cloud-activiteiten lieten volgens hem een stabiele performance zien. Door de toename van thuiswerken was er in het afgelopen halfjaar meer vraag naar het borgen van een goedwerkende, veilige en efficiënte it-infrastructuur. Hilgerdenaar signaleert tegelijkertijd dat klanten terughoudender zijn met het doen van investeringen in it. Dit geldt met name voor de retail. Zonder de overname van Purple Square zou de omzet licht zijn gedaald. Inmiddels is sprake van een voorzichtig herstel. België laat daarbij een min of meer vergelijkbaar beeld zien met Nederland. Ook daar waren de omzet en het resultaat in het tweede kwartaal lager.

Meer focus

Om de positionering van Ctac te verbeteren, haalt Hilgerdenaar de stofkam door het productportfolio. Meer focus wordt aangebracht op de belangrijkste producten en diensten. Hij denkt hier voor het eind van het jaar mee klaar te zijn. De ceo meldt verder goede progressie met de microservices gedreven hybride channelplatform. Daarmee worden it-diensten omgezet in oplossingen om deze meer schaalbaar te maken. Ook blijft Ctac investeren in eigen ip-producten.

Pieter-Paul Saasen, chief financial officer van Ctac, heeft na de Covid-19 de focus gelegd op cash en werkkapitaal. Belastingbetalingen werden uitgesteld, terwijl ook kosten werden bespaard. Van een aantal indirecte medewerkers werd afscheid genomen. Deze maatregelen leidden tot een positieve netto kasstroom van € 7,2 miljoen. In dezelfde periode een jaar eerder was deze 1,8 miljoen negatief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-06T09:47:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.