Komt er een golf aan it-faillissementen aan?

Is Getronics Belux een uitzondering? Hoeveel Belgische ict-bedrijven zien door de coronacrisis een faillissement als waarschijnlijk? Zowat één op acht, zo blijkt.

De cijfers komen van een recente update van de Economic Risk Management Group (ERMG). 

Met 12 procent van de ict-bedrijven die een faillissement als waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk acht, is dat het hoogste aantal sinds het begin van de rondvragen in maart bij uitbraak van de coronacrisis.

Overigens ligt die 12 procent ict-falingen net op het gemiddelde voor alle sectoren in ons land. De hoogste cijfers vinden we op dit vlak in de horeca (29 procent) en bij personenvervoer (38 procent).

Omzetdaling

Qua omzetdaling gaat het gemiddeld gesproken wel beter met de ict-sector in ons land. Die daling ligt nu op 13 procent, en dat was in september nog 21 procent daling voor de ict-sector. 

Voor alle sectoren ligt de omzetdaling momenteel op 17 procent, met horeca en eventsector als uitgesproken dalers.

Voor 2021 verwachten Belgische ict-bedrijven overigens een omzetdaling van 10 procent, een percentage dat ietsje lager ligt dan het landelijke gemiddelde van 12 procent aan verwachte omzetdaling. Of hoe ook de ict-sector in ons land (voor een deel) deelt in de klappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-23T11:59:00.000Z William Visterin