Goede vierde kwartaal voor Ericsson

Resultaat

Ericsson zag haar nettowinst over het afgelopen jaar licht toenemen tot 2,3 miljard euro. De omzet bleef constant op ongeveer 23 miljard euro. De inkomsten over het vierde kwartaal stegen met 2 procent tot ongeveer 7,1 miljard euro, terwijl de winst op bijna 1 miljard euro uitkwam.

De telecomleverancier zei dat de resultaten nog beter hadden kunnen zijn als de verkoop in China niet was vertraagd. Mede om geopolitieke redenen verloor Ericsson daar behoorlijk wat terrein. Zonder het China-effect zou de omzet in het vierde kwartaal vijf procent hoger zijn geweest.
 
De Zweedse fabrikant laat echter onvermeld dat de grootste concurrent Huawei veel last heeft van een Amerikaanse boycot. Bovendien worden de Chinezen geweerd uit belangrijke delen van Europese 5G-netwerken.
 
Ericsson zegt het productaanbod in 2021 te hebben versterkt. De nieuwe radiotechniek massive multiple input multiple output leidt tot betere netwerkprestaties. Ook cloud-ran verbetert de 5G-prestaties. Ericsson-topman Borje Ekholm denkt dat zijn kernactiviteiten op gebied van de mobiele infrastructuur in 2022 gezond blijven. De investeringen van de afgelopen jaren dragen daartoe bij. Veel verwacht hij van het ‘enterprise’-segment. De aangekondigde overname van Vonage versterkt Ericssons aanbod van (cloud)communicatie-oplossingen voor de zakelijke markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-26T11:43:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.