Thoma Bravo koopt planningsoftware-expert Anaplan

Investeerder Thoma Bravo gaat Anaplan kopen, een vooraanstaande aanbieder van cloud native software voor het maken van bedrijfsplanningen op basis van meerdere scenario’s. Het overnamebedrag van 10,7 miljard dollar wordt geheel in contanten voldaan. Dit betekent een premie van 40 procent boven de beurskoers van Anaplan eind vorige week.

Het Amerikaanse investeringsfonds dat voor 103 miljard dollar aan bedrijven in de portefeuille heeft, zit in verschillende leveranciers van zakelijke software waaronder Sophos en Proofpoint. Het voornemen bestaat Anaplan te gebruiken als platform voor verdere acquisities. Thoma Bravo maakt gebruik van de correctie bij de beurswaardering van cloudspelers. De periode van torenhoge beurswaarderingen waarbij soms wel 70 keer de omzet wordt betaald, lijkt (voorlopig) voorbij. Maar Anaplan is zeker geen koopje.

Anaplan heeft wereldwijd meer dan 1.900 klanten waaronder Coca Cola, Shell en VMware. Dit laatste bedrijf gebruikt de software van Anaplan voor het bijsturen van zijn verkoopactiviteiten, leveringsketens en financiële planning.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-22T12:39:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.