Privé-investeringsfonds M80 pakt meerderheid Xplus

fintech

Het Belgische private investeringsfonds M80 neemt een meederheidsparticipatie in Xplus, gespecialiseerd in enterprise-it-architectuur. M80 ziet Xplus ‘als de ideale basis om een sterke Europese it-groep uit te bouwen.

Wim Vochten, die Xplus in in 2010 oprichtte, blijft de ceo. Hoe groot de meerderheidsparticipatie is en hoeveel M80 investeert. wil hij niet prijsgeven. Volgens de website van M80 investeert het fonds typisch tien tot zestig miljoen euro in een onderneming. Xplus groeit al enkele jaren met dertig procent en rekent dit jaar op een omzet van zowat twintig miljoen euro.

M80 wordt geleid door de gewezen managing director van de GIMV, Peter Maenhout. Een andere bekende is José Zurstrassen, die een fortuin verdiende met de verkoop van Skynet aan Proximus en destijds de Keytrade bank oprichtte. M80 investeert in bedrijven in de Benelux en Frankrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-25T09:44:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.