Wisseling van de wacht bij Red Hat

Matt Hicks die al meer dan 16 jaar in verschillende functies voor het bedrijf werkt, wordt president en ceo van Red Hat. Hij volgt Paul Cormier op, die naar de stoel van voorzitter verhuist.

IBM-topman Arvind Krishna heeft deze benoemingen gisteren bekendgemaakt. Red Hat werd ruim drie jaar geleden ingelijfd door IBM. Het bedrijf dat opensourcesoftware aan grotere ondernemingen levert, heeft altijd een zekere zelfstandigheid behouden. Hicks en Cormier rapporteren aan Krishna, maar krijgen zelf veel ruimte om beslissingen te nemen. Als meest succesvolle onderdeel van IBM kent Red Hat een eigen ceo, president en voorzitter.

Hicks werkte bij Red Hat zowel in de it-consultancy als in technische rollen. Hij behoort tot de oprichters van het succesvolle OpenShift, een ‘platform-as-a-service’ voor cloud computing. Hicks en Cormier hebben al langdurig met elkaar samengewerkt. Volgens Krishna is Hicks met zijn brede ervaring en technische kennis de aangewezen man om Red Hat te leiden. In zijn nieuwe functie blijft hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe software.

Voor Cormier verandert er als chairman in de praktijk niet veel. Hij moet Red Hat op het snelle groeipad van de afgelopen jaren houden. Zijn taak is de adoptie van opensourcesoftware te versnellen bij klanten die een open, hybride cloud-architectuur wensen. Ook krijgt Cormier taken bij overnames. Sinds eind 2018 heeft Red Hat overigens maar één overname gedaan, namelijk die van StackRox (software voor het beheer van containers).  

Samenwerken

Vandaag maakte Red Hat ook bekend nauw te gaan samenwerken met ABB bij digitale oplossingen voor de industriële edge en hybride cloud. Het is de bedoeling om de industriële software en procesautomatisering van ABB op te schalen met de enterprise-platformen en applicatiediensten van Red Hat. De automatiseringssoftware van ABB wordt gevirtualiseerd en in containers verpakt met OpenShift. Dit moet de hardware meer flexibel maken. ABB en Red Hat bewegen zich samen op het snijvlak van informatietechnologie en operationele technologie. De nieuwe oplossingen moeten bijdragen aan datagestuurde beslissingen met flexibel inzetbare applicaties, van de cloud tot de rand van het netwerk (edge).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-13T10:59:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.