Mobitel en CloudPoint slaan handen in elkaar

Mobitel, een partner van Proximus, en cloudspecialist CloudPoint bundelen hun krachten. Het gaat om een kapitaalverhoging van CloudPoint door Mobitel.

Met het samengaan is het ook de combinatie van telecom enerzijds en cloudtechnologie anderzijds. Mobitel omschrijft zichzelf als ‘de grootste b2b-telecompartner van Proximus in de regio Antwerpen’. CloudPoint is een specialist in cloudoplossingen voor bedrijven. De constructie komt er op neer dat Cloudpoint voortaan voor de helft eigendom is van Mobitel.

Dezeapitaalverhoging van CloudPoint door Mobitel betekent ook een alliantie tussen twee bedrijven die het belang van cloud, vaste en mobiele telefonie-oplossingen moeten vooropstellen. De combinatie richt zich zowel op kmo’s als grote bedrijven. Het doel van hun aangeboden technologie is naar eigen zeggen het hybride werken efficiënter maken en binnen handbereik van alle organisaties brengen.

Mobitel is gekend voor zijn aanbod rond Proximus-oplossingen en zogenaamde managed services. CloudPoint richt zich op high-end-it-infrastructuur in de cloud. ‘Beide bedrijven willen de digitale overgang beïnvloeden en vereenvoudigen met consistente technologische oplossingen voor zowel bedrijven als werknemers. De markt moet wendbaarder en mobieler worden’, aldus Kristof De Meyer, mede-eigenaar van CloudPoint.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-23T10:17:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.