Tech-investeerder Main Capital zet stap naar België

Main Capital, de Nederlandse investeerder in niet-genoteerde softwarebedrijven, maakt de sprong naar de Belgische markt. Het bedrijf opent een kantoor in Antwerpen waar een zestal zes medewerkers aan de slag gaan.

Main Capital, begon zo'n twintig jaar geleden met een fonds van twee miljoen euro. Vandaag beheert de investeringsfirma van oprichter en topman Charly Zwemstra zowat 2,2 miljard euro, en dit fonds richt zich uitsluitend op (zakelijke) softwarebedrijven.

Nederlandse bedrijven die Main Capital in portefeuille heeft, en die het zelf ook vermeldt op zijn website, zijn Paragin (e-learning), Relyon (fieldservice management), Exxellence (government software), WoodWing (content en asset management)  en Optimizers (SCM software).

Main Capital is vooral actief bij de winstgevende groeibedrijven. Het neemt een belang in deze bedrijven en ondersteunt hen bij hun internationale expansie en eventuele strategische overnames. In totaal heeft Main een team van ruim zestig experts en consultants. Hiermee is het bedrijf een van de actiefste tech-investeerders in Europa.

Antwerpen

Vandaag heeft Main Capital kantoren in Den Haag, Boston, Düsseldorf en Stockholm. Daar komt nu dus Antwerpen bij. Het bericht staat in de zakenkrant De Tijd. Hiermee geeft de investeerder ook duidelijk zijn ambitie weer. Tot dusver is geen enkel van de ruim veertig softwarebedrijven in hun portefeuille Belgisch. Al wil het bedrijf daar snel verandering brengen. Zo zou het, volgens de zakenkrant, exclusieve gesprekken hebben lopen met een Belgisch softwarebedrijf dat actief is in de gezondheidszorg, en meer bepaald in de uitwisseling van data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-02T11:47:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.