Zapfloor haalt 2 miljoen op

Digitale euro

De Antwerpse platformbouwer Zapfloor heeft 2,1 miljoen euro opgehaald met een Serie A-kapitaalronde. Hiermee wil de scale-up qua verkoop koploper in Europa te worden. Daarnaast breidt Zapfloor zijn modulaire tool voor hybride werkomgevingen verder uit.

Zapfloor stelt werkgevers en werknemers in staat de stap te zetten naar een nieuwe samenwerkingsomgeving. De oplossing van Zapfloor digitaliseert en automatiseert het werkplekbeheer aan de hand van een platform. Het platform moet het inboeken van bureaus, vergaderruimte en de samenwerking tussen collega's op kantoor optimaliseren. Data-inzichten moeten bovendien continu het gebruik van uw kantoorruimte verbeteren.

De Belgische scale-up heeft vandaag een honderdtal klanten, waaronder Credit Suisse, Engie, Argenta en CMB. Partners zijn Bouygues, Siemens en Microsoft. Wereldwijd verwerkt Zapfloor ruim 60.000 bureauboekingen per dag en helpt het ongeveer drie miljoen vierkante meter kantoorruimte te beheren.

Met de kapitaalinjectie schakelt Zapfloor een tandje bij. ‘We merkten dat er meer is dan enkel de nood aan flexibel werken. Die behoefte leeft bovendien niet alleen in de coworking- en serviced-offices, de markt waar het voor ons allemaal begon, maar ook bij bedrijven die hun eigen kantoor beheren’, aldus Thomas Celen, medeoprichter en ceo van Zapfloor. ‘Door onze ervaring met coworking spaces merkten we dat ook in andere delen van de markt de vraag naar huurderservaring toenam.’

Investering

Met deze Serie A-ronde haalt Zapfloor verschillende nieuwe strategische partners aan boord: investeringsmaatschappij Deparco en Christoph Neut, ex-ceo Sparkcentral. Investeerders van het eerste uur, Leansquare en Smappee-ceo Stefan Grosjean stapten opnieuw mee in deze kapitaalronde.

Zapfloor wil de toonaangevende tool voor werkplekbeheer in Europa worden. De middelen zullen voornamelijk worden gebruikt  om de verkoop- en marketingafdelingen uit te bouwen en de internationale verkoop te stimuleren. Bovendien zet Zapfloor in op de verdere ontwikkeling van z’n modulaire tool. Om deze uitbreiding te ondersteunen, worden ook kantoren in het buitenland geopend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-20T11:28:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.