The Signalling Company in handen van Skoda Group

Het spoorvrachtbedrijf Lineas verkoopt zijn Belgische dochterbedrijf The Signalling Company aan de Tsjechische treinfabrikant Skoda Group.

Skoda neemt 93 procent van de aandelen van The Signalling Company (TSC) over van Lineas. Skoda Group specialiseert zich in treinen en treintechnologie. De groep heeft dus niets van doen met de gelijknamige autofabrikant en Volkswagen-dochter.

The Signalling Company (TSC) zelf ontwikkelt en produceert signalisatiesystemen voor treinen en het spoor in België, Nederland en Duitsland en heeft zowat 35 werknemers in dienst. Het softwarebedrijf staat bekend om zijn veiligheidssoftware van niveau 4, die compatibel is met de huidige ETCS-norm (European Train Control System).

TSC wordt geïntegreerd als een signalisatiebedrijfseenheid binnen de Skoda Group en zal worden geleid door Stanislas Pinte, een van de twee directeurs van The Signalling Company. Ook na de overname zou Lineas een klant blijven van TSC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-22T11:00:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.