Smartfin financiert ai-startup Timefold uit Gent

Finance creditcard

Investeerder Smartfin uit Brussel steekt twee miljoen euro in ai-startup Timefold. Met dit groeigeld wil het Gentse bedrijf zijn software voor complexe planningen verder verbeteren.

Softwareontwikkelaar Geoffrey De Smet heeft een algoritme ontwikkeld dat de efficiency van ingewikkelde planningsprocessen wel 25 procent verhoogt. Tot de toepassingsgebieden behoren grote distributiecentra waar soms miljoenen producten liggen opgeslagen waarvan er dagelijks vele tienduizenden worden verscheept. Deze klanten zijn sterk afhankelijk van een juiste planning. Op dit punt valt nog veel te verbeteren.

De Smet begon in 2006 met de ontwikkeling van de planner. Eerst was het een submodule van een ander open-sourceframework. In 2013 heeft het de naam OptaPlanner gekregen. Op basis van zijn nieuwe algoritme gaat Timefold een cloudplatform maken met extra functies waarvoor afnemers willen betalen. Maarten Vandenbroucke, eigenaar van Big Jump Management, gaat Timefold leiden. Eerder deed hij ervaring op bij het logistieke bedrijf Peripass. Ook is hij betrokken bij RightCrowd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-29T12:26:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.