Telenet verdwijnt van de beurs

De aanhouder wint, en in dit geval is dat het Amerikaanse Liberty Global. Het telecomconcern Liberty Global heeft uiteindelijk voldoende aandeelhouders overtuigd om Telenet van de beurs te halen. Dat zal gebeuren op 13 oktober.

Liberty Global deed er twee rondes over om zijn slag te slaan; uiteindelijk kreeg het 96,26 procent van de door Telenet uitgegeven aandelen in handen. Wat nu volgt is een vereenvoudigd uitkoopbod tegen dezelfde financiële voorwaarden, waarbij de resterende aandelen automatisch terechtkomen bij Liberty Global.

De beurs-exit is voor binnen enkele weken en zal plaatsvinden op 13 oktober bij sluiting van de beurs. Op die dag zullen de aandelen dan simpelweg geschrapt worden van notering op Euronext Brussel.

Bod

Liberty had op 21 maart bekendgemaakt om Telenet van de beurs te halen. Er werd een bod gedaan van 21 euro per aandeel. Liberty Global rekende, samen met de aandelen die het telecommunicatiebedrijf in eigen handen heeft, op minstens 95 procent van de aandelen. In juli, na de eerste aanvaardingsperiode, bleek dat dat doel nog niet haalbaar, waarna Liberty Global het bod heropende. Nu is het dus wel gelukt, na een tweede ronde.

Daarmee komt na achttien jaar een einde aan de beursnotering van Telenet. Concurrent Proximus noteert nog wel op de beurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-20T11:22:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.