KPN wil VoIP-bedrijf iBasis volledig overnemen

Dit artikel delen:

Telecomconcern KPN heeft een bod uitgebracht op de resterende aandelen van het Amerikaanse internettelefoniebedrijf iBasis die nog niet in zijn bezit zijn. Het bod heeft een waarde van 48,2 miljoen dollar. KPN heeft sinds oktober 2007 al 56 procent van iBasis in handen en wil met de transactie volledig eigenaar worden. Het is volgens de Amerikanen nog niet zeker dat de aandelen naar KPN overgaan.

iBasis werd in 1996 opgericht en faciliteert onder meer lange-afstandstelefoongesprekken aan andere telecomaanbieders (wholesale). De gesprekken verlopen daarbij voornamelijk via internettelefonie (voip). Ook levert de onderneming prepaydiensten aan consumenten in de Verenigde Staten.

Klanten van iBasis zijn onder andere KPN, zijn dochters KPN Mobile, E-Plus (Duitsland), Base (België) en grote operators als Verizon, Vodafone, China Mobile en Telefónica. Het is een van de grootste leveranciers van voice-over-IP (voip) in de wereld. In 2008 verliepen ongeveer 24 miljard gespreksminuten via het Amerikaanse bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-14T15:07:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.