Telenet koopt Belgische KPN-dochter BASE

Dit artikel delen:

KPN verkoopt het Belgische dochterbedrijf BASE Company voor 1,325 miljard euro aan de Belgische telecomaanbieder Telenet. Na deze verkoop gaat KPN zich volledig richten op de Nederlandse markt. Voor BASE Company betekent de overname een kans om naast mobiele diensten nu ook vaste diensten te leveren in België.

Telecombedrijf KPN ontvangt 1,325 miljard euro in contanten. Daarnaast behoudt het telecomconcern nog een meerderheidsbelang in de netto opbrengsten die voort kunnen vloeien uit de lopende juridische zaak tegen Belgacom. De klacht heeft betrekking op de mededingingsvervalsende tarieven die Belgacom-dochter Proximus zou hebben gehanteerd voor oproepen tussen Proximus-abonnees op haar netwerk in de periode 1999-2004. Volgens BASE Company gaf dit aanleiding tot verschillende misbruiken, zoals het uitbuiten van netwerkeffecten, het toepassen van een prijsschaar, roofprijzen en voorwaardelijke kortingen.

KPN is de afgelopen jaren van start gegaan met de verkoop van zijn internationale dochterbedrijven. In 2012 heeft KPN een poging gewaagd om Base Company te verkopen, maar dit ging niet door omdat de biedingen niet hoog genoeg waren. Vorig jaar heeft het telecombedrijf het Duitse dochterbedrijf E-Plus aan Telefónica verkocht.

Met de nu wel gelukte verkoop van BASE heeft KPN al zijn buitenlandse activiteiten afgestoten en wil het concern zich volledig op de Nederlandse markt richten. De verkoop is voorlopig door de raad van commissarissen en de raad van bestuur van KPN goedgekeurd. 

BASE Company

BASE Company is sinds 1999 actief op de Belgische mobiele markt met de eigen merken BASE en BASE business. Hiermee beschikt de mobiele operator over 3,3 miljoen klanten en een marktaandeel op basis van de omzet uit mobiele diensten van ongeveer 21 procent aan het eind van 2014. Met de overname van Telenet kan BASE Company nu ook vaste diensten leveren in België. De mobiele operator heeft een hoofdkantoor gevestigd in Brussel en beschikt over 824 medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-20T10:31:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.