Ericsson ziet via 5G nieuwe kansen voor bedrijven

Ericsson

De Zweedse telecomspecialist Ericsson, met een vestiging in België die wordt geleid door Saskia Van Uffelen, presenteerde onlangs het Ericsson Mobility Rapport. Dit geeft een inzicht in de toekomst van 5G-netwerken.

5G maakt het mogelijk nieuwe toestellen en systemen te gebruiken in het internet of things (IoT). Hierdoor onstaan geheel nieuwe mogelijkheden voor bedrijven. Voorts laat het rapport een stevige vooruitgang in de videoconsumptie zien. Ook het wereldwijde dataverkeer blijft stevig stijgen.

'5G gaat over meer dan alleen snellere mobiele diensten', zegt Saskia Van Uffelen. 'Het maakt nieuwe diensten en systemen met betrekking tot the internet of things mogelijk. Zo heeft Ericsson een prototype ‘testbed’ gebouwd om 5G-netwerkfuncties en data-analyses toe te passen op het openbaar vervoer, waardoor die brandstof kunnen besparen, files vermijden en een lagere impact hebben op het milieu. 5G wordt echt belangrijk voor de maatschappij zodra de mogelijkheden worden omgezet van theorie naar praktijk. Deze toepassingen zullen dan ook impact hebben op het grote publiek.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-30T09:23:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.