België overklast door Nederland in 4G

Dit artikel delen:
4G

Hoewel de Belgische providers zich niet hoeven te schamen, worden ze overklast door de Nederlandse 4G-netwerken. Dit blijkt uit een wereldwijde studie van OpenSignal. België presteert wereldwijd niet slecht, al krijgt Nederland zowel qua snelheid als dekkingsgraad de bovenhand.

In België is Base de snelste. Base-klanten halen downloadsnelheden tot 23 Mbps. Dat is sterker dan Proximus en Mobistar (inclusief Telenet dat het netwerk van Mobistar gebruikt) die elk respectievelijk snelheden halen van 18 en 15 Mbps. Toch hebben klanten van Proximus en Mobistar meer reden tot juichen. Beide providers wisten 71 procent van België van 4G te voorzien tegenover een dekking van slechts 50 procent bij Base.

Nederland

De onmiskenbare koning van de lage landen is en blijft Nederland. T-mobile is de snelste met een downloadsnelheid van 30 Mbps. Op de tweede plaats komt Tele2 met 23 Mbps. KPN volgt vlot met 22 Mbps en Vodafone eindigt met 19 Mbps. Ook qua dekkingsgraad scoort zowat iedere Nederlandse provider beter dan zijn Belgische collega’s. Met een dekking van 86 procent is het 4G-netwerk van KPN het beste verspreid. Vodafone en T-mobile zitten op de hielen met een knappe 85 procent en 84 procent. Achteraan bengelt Tele2, de nieuwe toetreder, met 70 procent.

Wereldwijd spant Zuid-Korea de kroon met een mobiele dekking tussen de 95 procent en de 99 procent. In Singapore surf je het snelst op 4G met een downloadsnelheid van 40mbps. Al bij al moet Nederland niet veel onderdoen voor de uitstekende dekkingsgraad van de Zuid-Korea. Onze Noorderburen staan in het wereldwijde rapport van OpenSignal op de vijfde plaats tegenover een sobere plaats 28 voor België. Ook qua 4G-snelheid sluit Nederland de top tien af. België volgt op plaats 17. België laat wel alle andere buurlanden achter zich. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-08T08:49:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.