Belgen verbruiken steeds meer mobiele data

Dit artikel delen:
data analyse op device

Mobiel internet is één van de motoren die de digitale economie doen groeien. Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo is dan ook erg tevreden met de toename van het aantal gebruikers van mobiel internet in België. Ondertussen beschikken zeven op tien Belgen over mobiel internet.

Het aantal Belgische sim-kaarten met een dataverbinding steeg tussen eind 2014 en begin dit jaar van 6,4 naar 7,4 miljoen. Hierdoor hebben maar liefst zeven op de tien Belgen een mobiele dataverbinding, wat een verdubbeling is ten opzichte van drie jaar geleden. Met deze cijfers doet België het nog steeds slechter dan het Europese gemiddelde van 71,6 procent, maar scoren we wel beter dan buurlanden Frankrijk (64,9 procent), Duitsland (65,1 procent) en Nederland (66 procent).

'Enkele jaren geleden bengelde ons land nog helemaal onderaan in Europa. Die achterstand hebben we het voorbije jaar duidelijk goedgemaakt', zegt een tevreden minister van Digitale Agenda Alexander De Croo naar aanleiding van zijn bezoek aan het Mobile World Congress.

Ook het dataverbruik is in ons land sterk gestegen. Momenteel gebruiken Belgen gemiddeld 739 MB mobiele data per maand. Een jaar geleden was dit nog maar 500 MB. Het totale dataverbruik in België is op twee jaar tijd dan weer verzesvoudigd, van 3,77 miljoen GB in 2012 naar 23,45 miljoen GB in 2014.


4G-dekking

Als laatste is eveneens de dekkingsgraad van mobiel internet in ons land gestegen. Volgens telecomregulator BIPT is de 4G-dekking binnen de Belgische landsgrenzen bijna 97 procent. Hierbij doet Proximus het het best met een dekking van 96,83 procent. In september was dit nog maar 83,40 procent, toen deed Mobistar het beter met 89,55 procent 4G-dekking.`

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-24T13:27:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.