Telenet biedt securityoplossing tegen DDoS-aanval

Dit artikel delen:
DDoS-aanval

Sinds enige tijd biedt Telenet zijn Corporate Fibernet- en iFiber-klanten nieuwe veiligheidsoplossingen. Het gaat om een aantal anti-DDoS-oplossingen, waarbij deze aanvallen worden tegengegaan.

Vorig jaar had maar liefst één op de tien bedrijven in België te leiden onder DDoS-aanvallen, goed voor een gemiddelde schade van veertigduizend euro. De nieuwe beveiligingsoplossingen van Telenet gaan deze aanvallen tegen. Ze onderscheiden menselijke acties van deze van een botnet, gebruikt door hackers. Telenet klanten kunnen kiezen voor een toepassing op hun eigen netwerk of in de cloud.

DDoS

Een DDoS-aanval, oftewel een Distributed Denial of Service-aanval, zorgt ervoor dat een netwerk overbelast wordt door het systeem te overspoelen met verkeer. De server krijgt een heel aantal aanvragen te verwerken, kan dit niet aan en de toegang tot het internet of de mailserver wordt zo onmogelijk. Deze aanvullen kunnen uitgevoerd worden door een hackers, die een reeks computers inzetten om dit te bewerkstelligen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-08T10:05:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.