België onderzoekt netwerkstoring na aanslagen

Dit artikel delen:

De Belgische minister van Telecom, Alexander De Croo, onderzoekt de netwerkproblemen die ontstonden na de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016. Hij vraagt telecomaanbieders om een grondige analyse uit te voeren naar de storingen die kort na de aanslagen plaatsvonden.

De Croo wil op basis van die analyse lessen trekken en procedures verfijnen. Daarvoor gaat hij met de sector rond de tafel. Dat meldt de Vlaamse krant De Standaard.

Na de aanslagen was het telefoonnetwerk urenlang overbelast. De overheid riep burgers op om niet mobiel te bellen en alleen via vaste lijnen of via sociale media te communiceren. Telecomaanbieders stelden ook Wi-Fi-hotspots open die normaal alleen tegen betaling te gebruiken zijn.

De Croo wil dat in de analyse van de telecomaanbieders alle relevante elementen worden meegenomen en dat ook wordt nagegaan welke impact de huidige stralingsnormen hebben op een snellere overbelasting van de netwerken.

Whatsapp en Skype

Hij gaat met het Crisiscentrum ook na of sociale media nog intensiever gebruikt kunnen worden tijdens een crisis. De krant meldt dat naast de telecomaanbieders ook partijen als Microsoft (Skype), Facebook (Whatsapp), Twitter en Google zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de analyse.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-23T17:33:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.