BT breidt beveiligingstak flink uit

Dit artikel delen:
Security

British Telecom (BT) gaat de komende twaalf maanden op zoek naar negenhonderd security-medewerkers. Met dat nieuwe personeel versterkt het bedrijf zijn bestaande security-divisie die bestaat uit zo'n 2500 professionals.

Met de werving van negenhonderd security-medewerkers zet de multinational in op de groeiende vraag naar beveiligingsdiensten voor bedrijven, overheden en consumenten die steeds vaker slachtoffer zijn van cybercrime. BT beschikt wereldwijd over meerdere security operations centers. Het bedrijf ziet de jaarlijkse omzet uit die beveiligingdiensten naar eigen zeggen met dubbele cijfers groeien. 

Om aan de groeiende vraag naar cyberbeveiligingsdiensten te voldoen en het personeelstekort in de sector aan te pakken, verwacht het bedrijf 170 pas afgestudeerden aan te nemen. Die groep wordt opgeleid door BT’s eigen Security Academy.

Het overgrote deel van de nieuwe banen bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk. Het gaat voornamelijk om posities in Sevenoaks en Cardiff. BT is ook zoek naar beveiligingsspecialisten op het Europese continent, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific. Het is niet bekend hoeveel banen er in de Nederlandse organisatie van BT ontstaan.

BT richt zich op het volledige beveiligingsspectrum voor bedrijven, overheden en consumenten. Dat loopt van antivirus en oplossingen voor ouderlijk toezicht tot complexe, volledig beheerde beveiligingsoplossingen die worden gebruikt door multinationals, banken en overheidsinstellingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-14T11:13:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.