Gimv verkoopt halfgeleiderbedrijf GreenPeak

Dit artikel delen:
Contract ondertekenen

Gimv verkoopt samen met mede-investeerders zijn aandeel in GreenPeak Technologies aan het beursgenoteerde Qorvo. Voor Gimv heeft deze vervreemding een positieve impact van 5,3 miljoen op het eigen vermogen. Ook over de gehele periode leverde deze investering een mooi rendement op, dat beduidend boven het gemiddelde lag. Verdere details werden niet bekendgemaakt.

In mei 2006 leidde Gimv de kapitaalronde van 6,1 miljoen euro om het Nederlandse halfgeleiderbedrijf Xanadu wireless over te nemen. In 2007 fuseerde dit bedrijf met het Belgische Ubiwave en werd vervolgens omgedoopt tot GreenPeak Technologies.

Het bedrijf groeide uit tot een belangrijke speler in rf-communicatietechnologie voor draadloze toepassingen in huis. Het biedt innovatieve controllerchips met ultralaag verbruik voor draadloze datacommunicatie aan, die gebruikt worden in toepassingen voor het slimme huis en het zogenaamde internet der dingen, zoals energie-efficiëntie, verlichting, verwarming, thuiszorg, toegangscontrole en beveiliging.

Ongeveer 25 jaar geleden ontwierp en ontwikkelde GreenPeak Ceo Cees Links samen met enkele medewerkers van het huidige team de eerste draadloze netwerktechnologie: Wi-Fi.

Vandaag hebben de Nederlander Links en zijn team het draadloze thuisnetwerk van de volgende generatie ontwikkeld, op basis van de draadloze communicatiestandaard ZigBee/IEEE 802.15.4.

Net als Wi-Fi is het bedoeld om de diverse toestellen in huis met elkaar te verbinden en bewoners in staat te stellen die toestellen te monitoren en te bedienen met een smartphone, via het internet, van waar ook ter wereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-18T16:36:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.