Proximus pakt uit met 4,5G-netwerk

Dit artikel delen:
5G

Telecomoperator Proximus stelde deze week zijn 4,5G-netwerk voor. Daarnaast kwam het ook naar buiten met Volte, een project dat 4G bellen en tegelijkertijd surfen mogelijk maakt.

Omdat 5G pas tegen 2020 wordt verwacht, maakten Proximus en Huawei werk van de 4,5G-technologie. Wie hiervan gebruik zal maken, kan een netwerksnelheid bekomen van 1,1Gb per seconde. De netwerksnelheid van 4G+ bedraagt 225 MB per seconde. 

De provider denkt dat dit netwerk het streamen van 2K en 4K-video en ook virtual reality mogelijk kan maken. Maar wat de effectieve verwezenlijkingen van het 4,5G-netwerk zullen zijn, wordt pas merkbaar als er compatibele toestellen op de markt zijn, en die worden pas ten vroegste tegen het einde van dit jaar verwacht.

Daarnaast komt het telecombedrijf naar buiten met een nieuwe manier van bellen: via 4G. Na de zomer zullen kranten van het netwerk gebruik kunnen maken van Volte. Klanten kunnen dan met een aangepast toestel via het 4G-netwerk bellen. 'De bedoeling van Volte is dat oproepen sneller worden gemaakt, dat de gesprekken 'glashelder' worden en dat er ook nog kan gesurft worden terwijl men belt', aldus Geert Standaert, technologiedirecteur van Proximus. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-12T11:14:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.