Telenet moderniseert mobiel netwerk

Dit artikel delen:

Het telecombedrijf Telenet is gestart met de modernisering van zijn overgenomen Base-netwerk. Drieduizend mobiele sites (masten) worden door ZTE voorzien van nieuwe radio zendapparatuur. Ook Engie Fabricom, TecICT en PTM zijn vanuit een operationeel oogpunt betrokken bij de vernieuwing. De grote werken zijn op 22 augustus gestart en duren tot het voorjaar van 2018.

Telenet wil uitgroeien tot dé Belgische referentie voor mobiele telefonie-diensten. Het wil zich positioneren als ‘een sterk merk dat volledig inspeelt op de naar elkaar convergerende mobiele en vaste netwerken’. Hiervoor moet het telecombedrijf zijn Base-netwerk moderniseren.

Om het Base-netwerk te verbeteren is Telenet een langetermijnsamenwerking met de Chinese telecomreus ZTE aangegaan. Die partij gaat de radio-uitrusting op de mobiele sites van Base integraal vervangen door stations van de nieuwste generatie. Met deze vernieuwing kan Telenet naar eigen zeggen de huidige capaciteit van het netwerk versterken, de huidige dekking optimaliseren en het netwerk voorbereiden op de mobiele technologie van de toekomst.

Ook Engie Fabricom, PTM en TecICT werken mee aan de netwerkvernieuwing. Engie Fabricom levert operationele diensten. Het plaatst en vervangt de zendapparatuur en zorgt voor de bekabeling. PTM is verantwoordelijk voor administratieve ondersteuning. Het zorgt voor ontwerp, toegang tot sites en vergunningen. tot slot zal TecICT in Brussel de dienstverlening uitvoeren voor Telenet.

Naast de modernisering van het netwerk meldt Telenet dat het tegen 2020 zo'n achthonderd tot duizend nieuwe mobiele masten wil bouwen. Die werken gaan in de komende weken van start.

Telenet/Base

Telenet nam in april 2015 Base over. Dat was oorspronkelijk een dochteronderneming van het Nederlandse telecombedrijf KPN. Telenet betaalde 1,3 miljard euro voor de overname. Het kreeg hiermee toegang tot een eigen mobiel netwerk. Het kan daarmee naast mobiele diensten ook vaste diensten in België bieden. Bovendien kan het zijn infrastructuur zelf beheren en erin investeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-31T10:05:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.