NXTcom wil RoutIT en Voiceworks partij bieden

Moederbedrijf XRC Services op overnamepad

Samenwerking

De Nederlandse markt is een nieuwe internetserviceaanbieder rijker: NXTcom uit Nistelrode. Deze dochteronderneminhg van XRC Services biedt via partners internet- en telecomdiensten aan het mkb. NXTcom denkt dat er ruimte is voor een nieuwe speler in een markt die wordt gedomineerd door KPN-dochter Routit en KPN-partner Voiceworks. NXTcom richt bovendien de steven op de Europese markt en sluit overnames niet uit.

NXTcom werkt uitsluitend met partners en bedient niet zelf de eindklant. Het bedrijf biedt beveiligde en geëncrypte internetverbindingen via DSL, glasvezel of straalzenders op een netwerk aan. In Nederland wordt dat netwerk beheerd via datacenters in Rotterdam (Smart Datacenter) en Amsterdam (Nikhef, Equinix AM5). Dit wordt binnenkort uitgebreid met verbindingen in Eindhoven en Enschede. Nevenlocaties bevinden zich in België (Brussel) en Duitsland (Frankfurt), terwijl er plannen zijn om iets dergelijks ook in Spanje op te zetten.

Voor de dienstverlening werkt NXTcom via een indirect model: het bedrijf sluit contracten met partners die de eindklant bedienen met internet- en telecomdiensten. Algemeen directeur Dave Spijker gelooft dat NXTcom zich kan onderscheiden van dominante internet- en telecomdienstenaanbieders als Routit (in april 2016 geheel door KPN overgenomen) en Voiceworks (een wholesale-partner van KPN).
Die werken weliswaar ook met een netwerk van wederverkopers maar hebben allemaal een 'groene pet op', aldus de directeur. 'Wij hebben een transparant netwerk en hanteren bovendien een persoonlijker aanpak in onze benadering van partners. Bovendien heeft de markt behoefte aan partijen die niet met KPN zijn verbonden.'

Zusterbedrijf

NXTcom is een dochterbedrijf van XRC Services, een ict-dienstverlener die zich voornamelijk richt op de detailhandel. Volgens Spijker zullen dit jaar diverse overnames volgen om het beveiligde data- en telefonienetwerk verder uit te breiden en de positie in de wholesale-markt te versterken. De acquisities worden uit eigen middelen betaald. 'Wij hebben voor de financiering van onze groeiplannen nog nooit één investeerder nodig gehad', aldus Spijker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-16T14:33:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.