Plantronics-kantoor Hoofddorp officieel geopend

Geluid van kabbelend water onderdrukt hinderlijke omgevingsgeluiden op werkvloer

Dit artikel delen:

Het kantoor van Plantronics in Hoofddorp

Leverancier van unified communications-oplossingen Plantronics heeft een nieuw pand in gebruik genomen. Ceo Joe Burton opende 4 april officieel het nieuwe Europese kantoor in Hoofddorp. Het duurzame gebouw is ingericht volgens de Pantronics-filosofie van slim samenwerken. Het beschikt over een open en ruime werkvloer die akoestisch is aan te passen om hinderlijke omgevingsgeluiden te filteren.

'That's one small step for a man, one giant leap for mankind' Replica van de Plantronics-headset van astronaut Neil Armstrong, waarmee hij tijdens de Apollo 11-missie in 1969 vanaf de maan de wereld toesprak. De headset staat in de ontvangstruimte van het nieuwe kantoor van Plantronics.

In de plafonds is een systeem verwerkt dat de akoestiek van de werkomgeving beheert. Door de speakers klinkt overal op de werkvloer het geluid van stromend water. Microfoons in het plafond registreren waar het rumoerig is en passen het volume van het stromende water aan. Zo worden medewerkers niet door luid sprekende collega's gestoord. Omgevingsgeluiden worden gefilterd en onderdrukt. Dat gebeurt ook via persoonlijke headsets die een functie hebben waarmee de gebruiker omgevingsgeluiden kan uitfilteren. 

Uit onderzoek van Plantronics kwam naar voren dat open werkruimten de productiviteit weliswaar bevordert, maar dat medewerkers lange en luide gesprekken van collega's vaak als hinderlijk ervaren. Het bedrijf gaat in de zomer van 2017 de markt op met de oplossing die de akoestiek in open werkomgevingen moet verbeteren, vertelt ceo Joe Burton aan Computable. Dat systeem wordt dus al gebruik in het nieuwe kantoor in Hoofddorp. Volgens de ceo lopen er ook tests met het systeem bij banken en ict-dienstverleners waarvan hij geen namen kan noemen. Hij stelt dat het een kwestie van finetunen is voordat het systeem deze zomer de markt op gaat. 

Op het nieuwe Plantronics-kantoor werken ongeveer 130 medewerkers voor klanten in Europa en Afrika. Het pand is ontworpen door architectenbureau William McDonough en Partners. De bureaus N30 en Gensler hebben geholpen met het ontwerp van de kantoorruimten en de functies hiervan. In het pand is veel ruimte gelaten voor ontmoetingen tussen medewerkers, partners en klanten. Er zijn allerlei vergaderplekken ingericht en naast de bekende bureaus staan verschillende banken waar in een informele setting is te werken of te overleggen. Veel muren zijn behandeld met akoestisch materiaal en er wordt gespeeld met vormen en kleuren om de ruimte visueel aantrekkelijk te maken. 

De gevel van het pand is aan de buitenkant 'bekleed' met groen. Het pand ligt in bedrijvengebied Parc 20|20, een locatie enkele honderden meters van de oude vestiging op het bedrijvenpark naast NS-station Hoofddorp. Binnen Parc 20|20 verrijzen allerlei bedrijfsvestigingen die gebouwd zijn met duurzame bouwmaterialen. Ze maken gebruik van natuurlijke energiebronnen en voldoen aan het cradle to cradle-principe door volledig recyclebaar te zijn.

Headsets, software en akoestisch geluidsbeheersysteem

De vestiging is ook een proeftuin voor de eigen producten. In het kantoor lopen medewerkers met allerlei varianten van de draadloze headsets van Plantronics. Burton vertelt dat hoofdtelefoons nog steeds voor een groot deel de omzet van het bedrijf bepalen. Volgens hem vervangen ondernemingen steeds vaker hun bureautelefoons door kleinere en handzamere apparatuur die aansluit op een centrale voor bellen via internet (ip-telefonie). 

Daarnaast zet zijn bedrijf in op beheersoftware voor de unified-communications apparatuur. Met de software Plantronics Manager Pro kunnen klanten bijvoorbeeld allerlei metadata over het gebruik van die headsets analyseren.

De derde poot van het aanbod bestaat uit de genoemde oplossing voor het beheer van geluid op de open werkvloer die in de zomer van 2017 op de markt moet komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-05T08:12:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.