iPhone populairste zakelijke smartphone

Dit artikel delen:
Amber Alert melding op iPhone

De iPhone van Apple is het populairste toestel op de Nederlandse markt voor zakelijke smartphones: 43 procent van de zakelijk gebruikte toestellen is een Apple iPhone. Samsung neemt de tweede plaats in (34,6 procent). Microsoft sluit de top drie met een marktaandeel van bijna negen procent.

Meest gebruikte zakelijke smartphones.

Dat blijkt uit onderzoek van Computer Profile. Andere conclusies die uit de studie naar voren komen, is dat BlackBerry zo goed als verdwenen is uit de Nederlandse zakelijke markt en dat HTC haar aandeel verder ziet dalen naar slechts één procent.

De onderzoekers baseren de cijfers op de analyse van 1.500 interviews met ict-verantwoordelijken van Nederlandse bedrijfsvestigingen met vijftig of meer werknemers.

'In 2016 lag het aandeel van Android-toestellen voor het eerste hoger dan iOS, Windows Phone en BlackBerry OS. Nu staat iOS toch weer op nummer één. Vanaf 2011/2012 heeft het gebruik van Android in de zakelijke markt een vlucht genomen. Voor Microsoft Phone-toestellen is na enkele perioden van stijging in het zakelijk gebruik nu weer een daling te zien', aldus de onderzoekers.

Type en omvang

Besturingssystemen op zakelijke smartphones.

De verdeling van zakelijke smartphones verschilt als factoren als het type en de omvang van een bedrijf meespelen. Waar bij multinationals meer dan de helft van het personeel met een mobiele telefoon van Samsung rondloopt, is dat bij bedrijven die vestigingen over het hele land verspreid hebben, nog geen kwart.
'In dat segment komen gemiddeld wel meer Nokia-smartphones voor. BlackBerry OS (het door RIM ontwikkelde besturingssysteem) en het Symbian OS is zo goed als verdwenen', aldus Computer Profile.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-10T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.