Managed hosting door True

Investcorp neemt Abax over voor 189 miljoen euro

 

Overname handen schudden

Het Noorse Abax, leverancier van elektronische logboeken voor commerciële voertuigen, is in handen gekomen van Investcorp. De investeerder uit Bahrein heeft 189 miljoen euro over voor de aankoop. Ook neemt het de aandelen over van een andere investeerder: Norvestor Equity.

Investcorp wil de internationale groei van Abax zowel organisch als met acquisities ondersteunen. Volgens de nieuwe eigenaar wordt telematica steeds belangrijker, met name in de auto-industrie. De markt van telematica-aanbieders is gefragmenteerd, wat een buy & build-strategie vergemakkelijkt. 

Medio 2015 nam Abax het Nederlandse Trevler over, een specialist op het gebied van uren-, project- en rittenregistratie.

Abax is gespecialiseerd in de ontwikkeling van telematica-oplossingen voor zakelijke- en privévoertuigen. Daarnaast biedt het bedrijf producten voor vloot- en materieelbeheer. Abax heeft 320 medewerkers, verspreid over kantoren in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en China. De omzet van Abax, met het hoofdkantoor in het Noorse Larvik, groeide in 2016 met 32 procent tot ruim 50 miljoen euro. Het bedrijf zegt zo'n 25.000 klanten te bedienen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6035293). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×