Dell EMC en BT onderzoeken flexibele netwerken

Trio van sdn, nfv en programmeerbaar silicium moet sleutel tot succes vormen

Dit artikel delen:
netwerk

Hardwareleverancier Dell EMC en telecom en ict-dienstverlener BT gaan onderzoek doen om een nieuwe manier te vinden om netwerkverkeer te beheren en om de vraag naar flexibele netwerken tegemoet te komen. De bedrijven gaan samen via een proof-of-concept trial onderzoeken of ‘uitgesplitste switching’ flexibelere netwerken kan creëren die beter aansluiten op de klantbehoeften.

Het onderzoek, dat plaatsvindt in het laboratorium van BT in Suffolk, bekijkt hoe uitgesplitste switching flexibele netwerken kan creëren door standaard open netwerk switches, zoals in datacenters, te combineren met specialistische ‘switching’-software. Dit kan zowel commerciële als open source software zijn.

Switches als tandem

Voordeel van uitgesplitste switches is dat ze makkelijk te beheren zijn door het gebruik van het Netconf-protocol en Yang-modellen. Dit maakt het volledige systeem goed programmeerbaar, waardoor de switches als een tandem kunnen functioneren. Hierdoor kunnen ze nieuwe netwerkservices bieden en snel configuraties veranderen.

BT werkt samen met Dell EMC om verschillende gebruikscases te onderzoeken. Het telecombedrijf wil de voordelen van software-defined netwerken (sdn), nfv (network functions virtualisatie) en programeerbaar silicium maximaal benutten. Dit omvat onder meer de directe activatie van het ethernetcircuit van een derde partij, zoals een bedrijf, en de mogelijkheid van het systeem om realtime data uit het netwerk aan te leveren.

BT is ruim 25 jaar actief als telecom- en ict-diensten in de Benelux. Het levert netwerkgebaseerde ict-diensten die gericht zijn op multinationals, grote private en publieke organisaties, professionele dienstverleners en grootverbruikers (wholesale).

De multinational beschikt naar eigen zeggen over ruim 6700 kilometer aan glasvezelnetwerk in Nederland en 1100 kilometer aan glasvezelinfrastructuur in België. Het bedrijf heeft drie datacenters in Nederland en is in de Benelux actief vanuit kantoren in België, Nederland en Luxemburg. Grote klanten in de Benelux zijn: boekhoudsoftwareleverancier Exact, diervoeder Nutreco, De Europese Unie, Navo en uitzender Randstad.

Dell nam in oktober 2015 EMC over en haalde het bedrijf van de beurs. De afronding van de integratie van beide bedrijven tot het nieuwe Dell EMC vond eind 2016 plaats. De organisatie heeft een marktwaarde van tachtig miljard dollar en 180.000 medewerkers in dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-21T09:29:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.