Biometrie belangrijkste feature in iPhone X

Ook iPhone 8 en iPhone 8 Plus gepresenteerd

Dit artikel delen:

Je smartphone activeren via gezichtsherkenning. Het kan met de nieuwe iPhone X die gisteravond door topman Tim Cook is gepresenteerd. Ook de iPhone 8 en iPhone Plus maakten dinsdagavond, letterlijk, hun podiumdebuut.

De nieuwe iPhone X van Apple markeert het tienjarig jubileum van de iPhone, in 2007 kwam namelijk de eerste smartphone van Apple op de markt. Opvallendste kenmerken zijn: de fysieke homeknop die het af moest leggen tegen een groot scherm, de mogelijkheid om de telefoon te activeren via gezichtsherkenning en de prijs, die maar liefst 1159 euro bedraagt.

De nieuwe iPhone X, uitgesproken als iPhone tien, biedt een virtuele homeknop als onderdeel van het scherm. De schermgrootte is flink groter in vergelijking met eerder edities: 5,8 inch ten opzichte van de 4,7 inch van de iPhone 7. Opvallend hierbij is dat Apple de oled-schermen afneemt bij concurrent Samsung. Uiteindelijk zullen alle toestellen van Apple dergelijke oled-schermen krijgen, maar de dinsdag ook gepresenteerde iPhone 8 moet het nog gewoon met een lcd-scherm doen. Beide toestellen kunnen nu ook draadloos opgeladen worden. 

Gezichtsherkenning

Het meest opvallende aan de iPhone X is de mogelijkheid om via een 3D-camera de iPhone X te ontgrendelen via gezichtsherkenning. Deze verificatie maakt gebruik van een zogenaamd TrueDepth-camerasysteem, dat bestaat uit een rasterprojector, infrarood(ir)-camera en infrarood-belichter, en wordt aangedreven door een bionische chip om een gezicht exact in kaart te brengen en te herkennen. Deze technologieën werken samen om de iPhone volgens de makers op een veilige manier te ontgrendelen, Apple Pay in te schakelen en toegang te geven tot beveiligde apps.

‘Face ID projecteert meer dan dertigduizend onzichtbare ir-punten. Het ir-beeld en rasterpatroon worden door neurale netwerken gestuurd om een wiskundig model van het gezicht te maken. Dankzij zelflerende methoden past het systeem zich aan fysieke veranderingen aan. De verwerking van de gezichtdata vindt plaats op het device zelf en niet in de cloud in verband met privacy. Face ID ontgrendelt iPhone X alleen als de gebruiker naar het device kijkt, en de neurale netwerken zijn uitgebreid getest om fraude met foto’s of maskers te voorkomen’, aldus Apple.

Het toestel is vanaf vrijdag 27 oktober te bestellen en vanaf vrijdag 3 november verkrijgbaar. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vanaf vrijdag 15 september te bestellen en vanaf vrijdag 22 september verkrijgbaar. 

iPhone X in beeld

iPhone X in beeld

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-13T10:47:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.