Broadcom doet bod van 130 miljard op Qualcomm

Dit artikel delen:
Dollars

De Amerikaanse chipleverancier Broadcom wil branchegenoot Qualcomm overnemen. Er ligt een bod van 130 miljard dollar op tafel in een mix van contanten en aandelen. Een definitief bod is in afwachting van het uiteindelijk wel of niet door gaan van de overname van de Nederlandse chipleverancier NXP door het Amerikaanse Qualcomm. De mededingingsautoriteiten kijken hier nog naar.

Het gecombineerde bedrijf wordt met een jaaromzet van rond de 51 miljard dollar een van de grootste chipfabrikanten ter wereld.

De huidige topman van Broadcom is Hock Tan. Het bedrijf is opgericht in 1961, als een breder onderdeel van HP dat naast chips, medische apparatuur en test- en meetinstrumenten leverde. Het splitste zich in 1999 af als Agilent Technologies. In 2005 nam een groep investeerders de chiptak over en doopte het tot Avago Technologies. 

Dit chipbedrijf nam in de jaren erna talloze bedrijven over, waaronder in 2016 Broadcom Corporation. Avago veranderde daarop zijn naam in Broadcom en kondigde exact een jaar geleden aan Brocade Communications te willen kopen. Die overname is echter nog steeds niet goedgekeurd.

Datzelfde geldt voor de acquisitie van NXP door Qualcomm. Laatstgenoemde kondigde in oktober 2016 aan het Nijmeegse chipconcern te willen kopen voor 47 miljard dollar. De Europese Commissie heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven en wil meer informatie van Qualcomm over onder andere het licentiemodel en prijsstellingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-06T15:33:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.