Carpooldienst wint Brightlands-hackaton

Dit artikel delen:

Team BoMo wint Hack4SmartServices Hackathon

De Brightlands Smart Services Campus in Heerlen stond de afgelopen 48 uur in het teken van de Hack4SmartServices-hackaton. Ruim 85 experts, young professionals en studenten gingen in teamverband aan de slag met het thema ‘mobiliteit als een slimme dienst’. Het team BoMo komt deze tweede editie als winnaar uit de bus.

Hack4SmartServices is een initiatief van de Provincie Limburg, de Brightlands Smart Services Campus en BeMyApp. Ruim 85 (inter)nationale experts, young professionals en studenten van onder meer Zuyd Hogeschool, Universiteit Maastricht, Open Universiteit, Arcus College, ROC Leeuwenborgh, Universiteit Hasselt, Universiteit van Antwerpen en de RWTH Aachen namen deel aan de tweede editie.

De hackers gingen de uitdaging aan een oplossing te vinden voor uitdagingen op het gebied van mobiliteit als een slimme dienst. Binnen 48 uur werkten zij een proof of concept en een businessplan uit. In totaal leverde de hackathon negen nieuwe toepassingen.

Top 3

De finale, bestaande uit jury-pitches, vond zondagmiddag plaats. Team BoMo eindigde op de eerste plek. BoMo staat voor ‘Borderless Mobility’. Het team bedacht een carpooldienst voor pendelaars tussen twee landen en won hiermee vijftienhonderd euro.

De tweede prijs (duizend euro) gaat naar Team Turtle. Zij bedachten ‘Travel Mate’, een toepassing die sociaal welzijn van reizigers (nieuwe mensen ontmoeten en mensen met dezelfde interesses ontmoeten) koppelt aan de momenteel nog te zwakke grensoverschrijdende vervoersmogelijkheden in de Euregio. Het koppelt reizigers op basis van data en interesses.

Team Arcus eindigt op de derde plek en ontvangt daarvoor vijfhonderd euro. Het team bedacht TransSync. Die toepassing voor de transportsector maakt gebruikt van een peloton-principe bij vrachtwagens van verschillende organisaties. Dit moet zorgen voor efficiënter en effectiever vervoer.

De winnende teams ontvingen duizend euro aan coaching vouchers voor het doorontwikkelen van hun prototype. Daarnaast werden gadgets en internationale treintickets verloot.

Brightlands Smart Services Campus

De Brightlands Smart Services Campus maakt deel uit van Brightlands. Het is een broedplaats van bedrijven en opleidingen die zich richten op nieuwe vormen van zakelijke dienstverlening en ict. Het is gericht op wetenschappers, ondernemers, studenten en investeerders. Initiatiefnemers zijn de provincie Limburg, pensioenuitvoerder APG en de Universiteit Maastricht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-27T11:05:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.