Managed hosting door True

Cegeka vernieuwt werkplekken Lamb Weston/Meijer

Dit artikel delen:

Lamb Weston/Meijer, producent van diepgevroren aardappelproducten, appetizers en gedroogde aardappelvlokken uit Kruiningen, laat Cegeka nieuwe digitale werkplekken inrichten. Deze maand nog krijgen de eerste van de circa veertienhonderd werknemers de beschikking over hun nieuwe werkplek. Beide partijen overleggen of de Belgische ict-dienstverlener ook nog ondersteuning gaat bieden op het gebied van beheer.

Lamb Weston/Meijer levert, samen met Lamb Weston US, aardappelproducten in meer dan honderd landen. Er werken wereldwijd op diverse locaties veertienhonderd mensen bij de aardappelverwerker. Die krijgen straks de beschikking over een gemoderniseerde werkplek. Hierbij ligt de focus op het verbeteren van de performance van de applicaties voor de gebruiker die via de centrale werkplek worden aangeboden, inclusief de integratie van de standaard software-as-a-service (SaaS)-applicaties.

De producent wil een werkplekomgeving die goed aansluit op de rollen en behoeften van de gebruikers: er is een grote geografische spreiding van de medewerkers alsook een buitendienst. Bovendien wordt een breed scala aan apparatuur geleverd. De door Cegeka in te richten nieuwe werkplek moet dat allemaal kunnen ondersteunen.

Webportaal

Alle gebruikers loggen straks in op een webportaal waar zij de applicaties kunnen vinden die zij nodig hebben. De werkplek is gebaseerd op cloudtechnologie van Microsoft en maakt het mogelijk de bedrijfsapplicaties te benutten, ongeacht locatie en apparaat. Ook is er een sociaal-intranetgedeelte waar medewerkers kunnen samenwerken en bijhouden wat er gebeurt in de voor hen relevante werkgroepen en teams.

Een belangrijke eis van Lamb Weston/Meijer was dat potentiële leveranciers een referentie hadden voor de voorgestelde werkplek. De referentie van Cegeka was Avebe, een vergelijkbaar bedrijf in de aardappelsector. Naast de referentie speelde bij de keuze voor Cegeka de kwaliteit van het voorstel een rol. Na de implementatie van de nieuwe werkplek gaan beide partijen bekijken of de ict-dienstverlener mee kan helpen met het beheer van de werkplekomgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-04T14:20:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.