VisionsConnected en Viju gaan verder als Kinly

Dit artikel delen:
Naamswijziging

Het Amsterdamse VisionsConnected en het Noorse Viju gaan samen verder onder de nieuwe naam Kinly. Beide leveranciers van audiovisuele, videoconferencing- en samenwerkingsoplossingen werden in september 2017 overgenomen door de investeerder Avedon Capital Partners.

Kinly heeft kantoren in zeven landen, waaronder een in Amsterdam. De dagelijkse leiding is in handen van Odd Sverre Østlie (algemeen directeur; ex-Viju) en Raymond Alves (directeur oplossingen, ex-VisionsConnected). Bij het fusiebedrijf werken zo'n 360 man; de omzet ligt op ruim 115 miljoen euro.

De nieuwe naam en bijbehorend logo is vandaag op de eerste dag van de beurs Integrated Systems Europe (ISE) in de RAI Amsterdam gepresenteerd. 'We hebben hard gewerkt om de nieuwe organisatie tijdens ISE 2018 te kunnen presenteren. Deze beurs is voor ons en veel van onze klanten, partners en prospects immers een hoogtepunt in het jaar', laat Alves weten.

Kinly biedt in plaats van puntoplossingen een portfolio aan geïntegreerde samenwerkingoplossingen, waaronder de 'meetingroom-as-a-service. Volgens het bedrijf wordt hiermee voorzien in een groeiende behoefte aan standaardoplossingen die in meerdere kantoren en in meerdere landen kunnen worden gebruikt.  

Kinly

Van de nieuwe naam is 'kin' afgeleid van oud-Engelse, -Duitse en -Nederlandse woorden die 'geboorte geven' betekenen. Daarnaast wordt kin ook gebruikt om iemand aan te duiden die je kunt vertrouwen, die dichtbij is of gelijkgestemd zijn. Alves: 'Dat past bij de identiteit van de nieuwe organisatie. We hebben gekozen om gezamenlijk als Kinly verder te gaan, omdat we willen opvallen in een markt die gedomineerd wordt door technologie, terwijl technologie slechts een middel is. Het gaat om het verbinden van mensen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-06T11:26:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.