'Operators kunnen 36 procent groeien met 5G'

Telecombedrijf Ericsson benoemt tien groeisectoren

Dit artikel delen:
5G

De Zweedse leverancier van telecomoplossingen Ericsson meent dat operators door 5G in de juiste sectoren uit te rollen, hun omzet met maximaal36 procent kunnen laten groeien. Het nieuws volgt kort nadat de onderneming zijn 5G-platform voor operators heeft voltooid.

Volgens Ericsson kunnen operators hun omzet met 204 tot 619 dollar (12 tot 36 procent) laten groeien naar 1,7 biljoen dollar in 2026. Dit kunnen ze volgens het bedrijf bereiken door in te zetten op de volgende sectoren: auto-industrie, energie, maakindustrie, publieke veiligheid, gezondheidszorg, openbaar vervoer, media en entertainment, financiële diensten, retail en agrifood. De redenen waarom bedrijven in deze sectoren overgaan naar 5G zijn volgens onderzoek van Ericsson: voordeel behalen door de eerste in de sector te zijn (73 procent), zichzelf positioneren als industrievernieuwer (54 procent), de exploitatie van digitale transformatie (53 procent) en het bouwen van een stabiele IoT-basis (46 procent).

De 5-G-netwerktechnologie kan het beste ingezet worden voor de volgende technologieën om als operator het meeste omzet te behalen, aldus Ericsson: realtime automatisering, verrijkte videodiensten, monitoring en tracking, connected voertuigen, sensoren ten behoeve van gevaar- en onderhoudsdetectie, slimme beveiliging, operaties vanaf afstand, geautomatiseerde robotica en augmented reality.

5G-platform

Ericsson voltooide begin deze maand zijn 5G-platform. Het omvat de 5G core-, radio- en transportportfolio’s, netwerkdiensten en beveiliging. Fredrik Jejdling, hoofd bedrijfsnetwerken bij Ericsson, stelde bij de introductie het volgende over het platform: ‘Operators die met 5G voorop willen lopen, hebben nu de essentiële onderdelen om nog dit jaar 5G-netwerken te introduceren. Met ons platform krijgen zij efficiëntere netwerken en mogelijkheden nieuwe omzet te halen uit opkomende consumenten- en industrie-cases.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-27T09:50:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.