Base biedt snelste mobiele data

Telenetdochter verslaat Orange en Proximus

Dit artikel delen:

Telenet-dochter Base biedt met 44,86 Mbps de hoogste 4G-downloadsnelheid in ons land. Hiermee verslaat het Proximus (38,81 Mbps) en Orange (33,7 Mbps). De provider heeft in het afgelopen half jaar ruim 5 Mbps aan zijn snelheid toegevoegd, waardoor het nu koploper is. Dat blijkt uit het periodieke ‘State of Mobile Networks: Belgium’-rapport van Opensignal.

Voor het onderzoek voerde Opensignal tussen mei en juli 141 miljoen metingen uit op ruim tienduizend apparaten. Hieruit blijkt dat Base momenteel de snelste 4G-verbinding biedt. Qua 4G-uploadsnelheid komt Proximus met ruim 14 Mbps als winnaar uit de bus, gevolgd door Orange (13 Mbps) en Base (ruim 12 Mbps). De drie providers hebben allemaal een 4G-dekking van zo’n 85 procent, waarbij Orange een minimale voorsprong heeft.

Gekeken naar het gecombineerde aanbod voor mobiel internet (3G en 4G), is de koppositie van Base iets minder sterk. Voor dit netwerk groeide Base zijn downloadsnelheid met 6 Mbps op tot 36 Mbps. Bij Proximus, de nummer twee, nam de snelheid met 5 Mbps toe tot 34 Mbps. Orange sluit wederom de top-3 af met een snelheid van 29 Mbps.

Voor het 3G-netwerk haalt Orange de hoogste snelheid (7,71 Mbps). Base en Proximus hebben hier een gelijke score van 7,16 Mbps.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dikke zever. Ik haal met Proximus haast overal 90-100Mbps

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-21T11:53:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.