MWC 2019: Ericsson koopt antennemaker Kathrein

Dit artikel delen:
Ericsson

Ericsson breidt haar radiosysteem-portfolio uit door de overname van de antenne- en filteractiviteiten van Kathrein. Die Duitse leverancier beschikt over r&d-faciliteiten die Ericsson moeten helpen om hun apparatuur klaar te stomen voor onder meer 5G.

De overname wordt gemeld door vakblad Verbinding. Dat meldt vanaf het Mobile World Congres 2019 in Barcelona dat Kathrein al langer een bestaande Ericsson-leverancier is. ‘De antenne- en filteractiviteiten hebben een sterke r&d-organisatie met uitgebreide ervaring in antenneontwerp en -onderzoek. De laatste jaren ging het minder met het Duitse bedrijf. Geruchten zijn dat de zoon van de oprichter het bedrijf niet goed.’

De transactie van het in 1919 opgerichte bedrijf, dat hoofdkantoor houdt in Rosenheim, moet in het derde kwartaal van 2019 worden afgerond. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt. De omzet van Kathrein bedroeg in 2018 ongeveer 270 miljoen euro.

De overname omvat de antenne- en filteractiviteiten van Kathrein voor mobiele netwerken en zal ongeveer vierduizend hooggekwalificeerde professionals toevoegen aan r&d, productie en verkoop op meer dan twintig locaties, waaronder Duitsland, Roemenië, de Verenigde Staten, Mexico en China.

5G

Fredrik Jejdling, eindverantwoordelijk voor de divisie voor zakelijke netwerkapparatuur van Ericsson meldt: ‘Het versterken van onze interne antennecompetentie is een belangrijke stap in onze netwerkportfolio-strategie. De overname van de antenne- en filteractiviteiten van Kathrein zal onze capaciteiten en competenties in het geavanceerde actieve en passieve antennedomein verder uitbreiden. Met de extra aandacht voor de antenne- en filteractiviteiten onder leiding van professionals van Kathrein, zullen we ons aanbod uitbreiden om de ruimte op de site verder te optimaliseren, wat essentieel is voor de introductie van 5G.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-25T10:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.