Cijfers Apple flink geraakt door daling iPhone-verkoop

Dit artikel delen:
Daling

De omzet en winst van Apple is in het tweede kwartaal van het lopende, gebroken boekjaar 2019 gedaald ten opzichte van een jaar eerder. De omzet van het computerconcern kwam uit op 58 miljard dollar, een daling van 5 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De winst bleef steken op 11,6 miljard dollar, 2,2 miljard dollar minder dan hetzelfde kwartaal in het vorige boekjaar. De tegenvallende cijfers komen vooral door een daling van de verkoop van iPhones.

Het tweede kwartaal van het huidige boekjaar sloot op 31 maart jongstleden. De omzet uit de iPhone-tak zakte daarin van 38 miljard dollar naar 31 miljard dollar. Ook de inkomsten uit Mac-verkopen daalden, zij het licht (van 5,8 miljard naar 5,5 miljard).

Apple-topman Tim Cook zit echter niet bij de pakken neer. Hij stelt dat Apple een installed base van in totaal 1,4 miljard actieve apparaten heeft en wijst op de grootste groei van iPads in zes jaar, goed voor bijna vijf miljard dollar aan omzet (van 4 miljard naar 4,8 miljard). Ook de opbrengsten uit de verkoop van wearables (van 4 miljard naar 5,1 miljard) en diensten stegen, die laatste activiteit zelfs met 16,2 procent van 9,9 miljard naar bijna 11,4 miljard dollar.

Van de omzet van 59 miljard dollar in het tweede kwartaal van het lopende, gebroken boekjaar 2019 kwam 61 procent van buiten de VS. Voor het derde kwartaal verwacht Cook dat Apple een omzet tussen de 52,5 miljard en 54,5 miljard behaalt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-01T10:54:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.